Vepřová kotleta po bakoňsku
4 kotlety, 100g žampionů, 100g slaniny, 1cibule, 100ml smetany, sádlo, lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, lžička hladké mouky, pepř, sůl.
Postup:
Kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, prudce opečeme z obou stran na sádle a vyjmeme. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, na plátky nakrájené žampiony a opečeme. Poté vše zaprášíme sladkou a pálivou paprikou, podlijeme trochou vody, vložíme opečené kotlety a dusíme do změknutí. Měkké kotlety ještě zaprášíme moukou, přidáme smetanu a necháme zhoustnout.
Podáváme s tarhoňou, rýží nebo vařenými bramborami.
Text a foto: Dalibor Marounek
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy