Úvodní strana > Houby > Recepty > Vepřová kotleta po bakoňsku

Vepřová kotleta po bakoňsku

Vepřová kotleta po bakoňsku
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Vepřová kotleta po bakoňsku

Ingredience:
4 kotlety, 100g žampionů, 100g slaniny, 1cibule, 100ml smetany, sádlo, lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, lžička hladké mouky, pepř, sůl.

Postup:
Kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, prudce opečeme z obou stran na sádle a vyjmeme. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, na plátky nakrájené žampiony a opečeme. Poté vše zaprášíme sladkou a pálivou paprikou, podlijeme trochou vody, vložíme opečené kotlety a dusíme do změknutí. Měkké kotlety ještě zaprášíme moukou, přidáme smetanu a necháme zhoustnout.

Podáváme s tarhoňou, rýží nebo vařenými bramborami.

Text a foto: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

pečárka císařská

(Agaricus augustus)

  • Fotografie pro publikování

    Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání.

  • Fotografie pro osobní potřebu

    Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Objednat e-mailem
Ceník | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.