Vepřová kotleta po bakoňsku
4 kotlety, 100g žampionů, 100g slaniny, 1cibule, 100ml smetany, sádlo, lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, lžička hladké mouky, pepř, sůl.
Postup:
Kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, prudce opečeme z obou stran na sádle a vyjmeme. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, na plátky nakrájené žampiony a opečeme. Poté vše zaprášíme sladkou a pálivou paprikou, podlijeme trochou vody, vložíme opečené kotlety a dusíme do změknutí. Měkké kotlety ještě zaprášíme moukou, přidáme smetanu a necháme zhoustnout.
Podáváme s tarhoňou, rýží nebo vařenými bramborami.
Text a foto: Dalibor Marounek
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy