Tatarský biftek ze syrovinek
500g ryzce syrovinky, vejce (pouze žloutky), 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce kečupu, 1 lžička sojové omáčky, cibule, pažitka, petrželka, pepř, sůl.
Postup:
Mladé plodnice ryzce syrovinky očistíme, překrojíme na čtvrtiny a v syrovém stavu rozemeleme na masovém strojku. K umletým houbám přidáme kečup, sojovou omáčku, worcester, pepř, sůl a dobře promícháme. Ze směsí vytvarujeme na talíři bochánky, v jejichž středu vyhloubíme důlek, do kterého nalijeme vaječný žloutek. Na závěr ozdobíme talíř najemno nakrájenou cibuli s pažitkou a bochánky přizdobíme petrželkou.
Podáváme s křupavými topinkami potřenými česnekem.
Autor: Dalibor Marounek
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy