Úvodní strana > Houby > Recepty > Tatarský biftek ze syrovinek

Tatarský biftek ze syrovinek

Tatarský biftek ze syrovinek
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Tatarský biftek ze syrovinek

Ingredience:
500g ryzce syrovinky, vejce (pouze žloutky), 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce kečupu, 1 lžička sojové omáčky, cibule, pažitka, petrželka, pepř, sůl.

Postup:
Mladé plodnice ryzce syrovinky očistíme, překrojíme na čtvrtiny a v syrovém stavu rozemeleme na masovém strojku. K umletým houbám přidáme kečup, sojovou omáčku, worcester, pepř, sůl a dobře promícháme. Ze směsí vytvarujeme na talíři bochánky, v jejichž středu vyhloubíme důlek, do kterého nalijeme vaječný žloutek. Na závěr ozdobíme talíř najemno nakrájenou cibuli s pažitkou a bochánky přizdobíme petrželkou.

Podáváme s křupavými topinkami potřenými česnekem.

Autor: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

ryzec syrovinka

(Lactarius volemus)

Pravidla použití fotografií
Online fotografie | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.