Smrže na čínský způsob
300g smržů, červená paprika, žlutá paprika, pórek, nať jarní cibulky, cuketa, česnek, rýžové víno (lze nahradit desertním), čínské nudle, kurkuma, kousek zázvoru, olej, pepř, sůl.
Postup:
Celé smrže očistíme, opláchneme a necháme okapat. Ve wok pánvi rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájený pórek a cuketu, na nudličky pokrájené papriky a celé smrže, plátky česneku a půl lžičky nastrouhaného zázvoru. Poté zalijeme 5 lžícemi vína, ochutíme solí a pepřem a dusíme do změknutí.
Čínské nudle uvaříme ve vodě se špetkou kurkumy, tak aby byly krásně žluté. Vodu slijeme, nudle necháme okapat, promícháme je s podušenou zeleninou a smrži a krátce prohřejeme.
Pokrm na talíři ozdobíme nakrájenou zeleninou a natí z jarní cibulky.
Text a foto: Dalibor Marounek
Houby vhodné pro recept:
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy