Smrže na čínský způsob
300g smržů, červená paprika, žlutá paprika, pórek, nať jarní cibulky, cuketa, česnek, rýžové víno (lze nahradit desertním), čínské nudle, kurkuma, kousek zázvoru, olej, pepř, sůl.
Postup:
Celé smrže očistíme, opláchneme a necháme okapat. Ve wok pánvi rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájený pórek a cuketu, na nudličky pokrájené papriky a celé smrže, plátky česneku a půl lžičky nastrouhaného zázvoru. Poté zalijeme 5 lžícemi vína, ochutíme solí a pepřem a dusíme do změknutí.
Čínské nudle uvaříme ve vodě se špetkou kurkumy, tak aby byly krásně žluté. Vodu slijeme, nudle necháme okapat, promícháme je s podušenou zeleninou a smrži a krátce prohřejeme.
Pokrm na talíři ozdobíme nakrájenou zeleninou a natí z jarní cibulky.
Text a foto: Dalibor Marounek
Houby vhodné pro recept:
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy