Sírovec na kari
500g sírovce žlutooranžového, 1l kuřecího vývaru, cibule, máslo, sladká smetana, hladká mouka, 1 lžíce kari, pepř, sůl.
Postup:
Mladé plodnice sírovce nakrájíme na kostičky a uvaříme do změknutí v osolené vodě. Poté kostičky hub scedíme a necháme okapat.V hrnci na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme scezené houby, zalijeme kuřecím nebo jiným vývarem ( může být i masox) a ještě 5 minut povaříme. Rozděláme hladkou mouku se smetanou, ztlumíme plamen a vmícháme do vývaru. Po zhoustnutí omáčky do krémové konzistence přidáme kari a dochutíme pepřem a solí.
Podáváme s rýží,knedlíkem nebo těstovinami.
Text a foto Dalibor Marounek
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy