Salát ze sírovce
300g sírovce, 300g vařených brambor, 200g anglické slaniny, 8 papriček (kozích rohy), jarní cibulka, koření Podravka, pepř, sůl.
Postup:
Mladé měkké plodnice sírovce nakrájíme na kostičky, přidáme do vody se lžící Podravky a povaříme do změknutí. Poté houby scedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí je smícháme s nakrájenými vařenými bramborami, přidáme nakrájené kozí rohy a jarní cibulku. Potom nakrájíme na proužky anglickou slaninu a opečeme. Slaninu přidáme do salátu, promícháme, dochutíme pepřem a solí a necháme vychladnout.
Podáváme samotné nebo s pečivem.
Text a foto Dalibor Marounek
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy