Rizoto s chřestem a žampiony
300g dlouhozrnné rýže, 150g šunky prosciutto, 150g žampionů, 50g sýru na strouhání, 200g zeleného chřestu, 1červená paprika, svazek jarní cibulky, olivový olej, pepř, sůl.
Postup:
Chřest nakrájíme na 3cm velké špalíčky, přičemž špičky odřízneme a využijeme je později. Nakrájený chřest povaříme a špičky přidáme až minutu před koncem, tak aby se nerozvařily a zůstaly krásně křupavé. Poté chřest scedíme a dáme stranou. Na olivovém oleji ve vysoké pánvi podusíme nakrájenou jarní cibulku včetně natě, přidáme pokrájené žampiony, šunku, papriku a vše dusíme do změknutí. Po odpaření vody přidáme uvařenou a propranou rýži, promícháme, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Rizoto na talíři posypeme jemně strouhaným sýrem.
Text a foto: Dalibor Marounek
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy