Úvodní strana > Houby > Recepty > Rizoto s chřestem a žampiony

Rizoto s chřestem a žampiony

Rizoto s chřestem a žampiony
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Rizoto s chřestem a žampiony

Ingredience:
300g dlouhozrnné rýže, 150g šunky prosciutto, 150g žampionů, 50g sýru na strouhání, 200g zeleného chřestu, 1červená paprika, svazek jarní cibulky, olivový olej, pepř, sůl.

Postup:
Chřest nakrájíme na 3cm velké špalíčky, přičemž špičky odřízneme a využijeme je později. Nakrájený chřest povaříme a špičky přidáme až minutu před koncem, tak aby se nerozvařily a zůstaly krásně křupavé. Poté chřest scedíme a dáme stranou. Na olivovém oleji ve vysoké pánvi podusíme nakrájenou jarní cibulku včetně natě, přidáme pokrájené žampiony, šunku, papriku a vše dusíme do změknutí. Po odpaření vody přidáme uvařenou a propranou rýži, promícháme, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Rizoto na talíři posypeme jemně strouhaným sýrem.

Text a foto: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

pečárka císařská

(Agaricus augustus)

Pravidla použití fotografií
Online fotografie | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.