Řízky ze sírovce
1kg sírovce, kořenící směs Podravka nebo kostka masoxu, vejce, mléko, hladká mouka, strouhanka, sádlo nebo vhodný olej na smažení, pepř, sůl.
Postup:
Mladé vějířovité klobouky sírovce nakrájíme na plátky zhruba 1 cm silné a opláchneme je vodou. Potom je povaříme ve vodě, do které přidáme lžíci Podravky nebo kostku masoxu. Poté co plátky změknou, je vyndáme, necháme oschnout a obalíme v klasickém trojobalu z obou stran.
Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou nebo s čerstvým pečivem.
Text a foto: Dalibor Marounek
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy