Ragú ze smržů s chřestem
300g chřestu, 300g smržů, 100g šunky, 5 lžic suchého bílého vína, máslo, 3dl sladké smetany, hladká mouka, pepř, sůl.
Postup:
Smrže rozpůlíme, opláchneme vodou, necháme okapat a podusíme na másle až do jejich změknutí. Během dušení podlijeme několika lžícemi suchého bílého vína. Podušené smrže zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, promícháme a krátce na mírném plameni povaříme až omáčka zhoustne a má krémovou konzistenci. Ochutíme pepřem, solí a přidáme nasekanou šunku. Uvařený chřest položíme na talíř, konce ovineme plátkem šunky a zalijeme připraveným ragú ze smržů.
Jako přílohu volíme opečené brambory nebo plátky opečené bagety.
Text a foto: Dalibor Marounek
Houby vhodné pro recept:
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy