Úvodní strana > Houby > Recepty > Ragú ze smržů s chřestem

Ragú ze smržů s chřestem

Ragú ze smržů s chřestem
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Ragú ze smržů s chřestem

Ingredience:
300g chřestu, 300g smržů, 100g šunky, 5 lžic suchého bílého vína, máslo, 3dl sladké smetany, hladká mouka, pepř, sůl.

Postup:
Smrže rozpůlíme, opláchneme vodou, necháme okapat a podusíme na másle až do jejich změknutí. Během dušení podlijeme několika lžícemi suchého bílého vína. Podušené smrže zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, promícháme a krátce na mírném plameni povaříme až omáčka zhoustne a má krémovou konzistenci. Ochutíme pepřem, solí a přidáme nasekanou šunku. Uvařený chřest položíme na talíř, konce ovineme plátkem šunky a zalijeme připraveným ragú ze smržů.

Jako přílohu volíme opečené brambory nebo plátky opečené bagety.

Text a foto: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

smrž

(Morchella)

smrž obecný

(Morchella esculenta)

smrž jedlý

(Morchella vulgaris)

Pravidla použití fotografií
Online fotografie | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.