Ragú ze smržů s chřestem
300g chřestu, 300g smržů, 100g šunky, 5 lžic suchého bílého vína, máslo, 3dl sladké smetany, hladká mouka, pepř, sůl.
Postup:
Smrže rozpůlíme, opláchneme vodou, necháme okapat a podusíme na másle až do jejich změknutí. Během dušení podlijeme několika lžícemi suchého bílého vína. Podušené smrže zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, promícháme a krátce na mírném plameni povaříme až omáčka zhoustne a má krémovou konzistenci. Ochutíme pepřem, solí a přidáme nasekanou šunku. Uvařený chřest položíme na talíř, konce ovineme plátkem šunky a zalijeme připraveným ragú ze smržů.
Jako přílohu volíme opečené brambory nebo plátky opečené bagety.
Text a foto: Dalibor Marounek
Houby vhodné pro recept:
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy