Polévka z penízovky sametonohé
200g penízovky sametonohé (kloboučky), mrkev, cibule, česnek, vejce, hladká mouka, sádlo, kuřecí nebo hovězí vývar (1litr), petrželka, česnek, sůl.
Postup:
Nadrobno nakrájíme cibuli, přidáme celé nebo napůl rozkrojené kloboučky penízovek, vše osmahneme na sádle, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem. Poté přidáme nakrájenou mrkev a plátky česneku, osolíme, opepříme a vaříme než zelenina změkne. Na závěr přidáme rozkvedlané vejce se sušenou petrželkou a polévku dobře promícháme. Podáváme s pečivem.
Autor receptu: Dalibor Marounek
Foto postup:
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy