Polévka z penízovky sametonohé
200g penízovky sametonohé (kloboučky), mrkev, cibule, česnek, vejce, hladká mouka, sádlo, kuřecí nebo hovězí vývar (1litr), petrželka, česnek, sůl.
Postup:
Nadrobno nakrájíme cibuli, přidáme celé nebo napůl rozkrojené kloboučky penízovek, vše osmahneme na sádle, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem. Poté přidáme nakrájenou mrkev a plátky česneku, osolíme, opepříme a vaříme než zelenina změkne. Na závěr přidáme rozkvedlané vejce se sušenou petrželkou a polévku dobře promícháme. Podáváme s pečivem.
Autor receptu: Dalibor Marounek
Foto postup:
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy