Polévka z májovek
300g májovek, 1 mrkev, jarní cibulka (i s natí), máslo, 1l kuřecího vývaru, hladká mouka, pepř, sůl.
Postup:
Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Z másla a hladké mouky vytvoříme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené májovky, mrkev a cibulku. Polévku občas promícháme a vaříme zhruba 15-20 minut, tak aby byly houby a zelenina měkké. Na závěr ochutíme pepřem a solí.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Text a foto Dalibor Marounek
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy