Omáčka z májovek
300g májovek, 500g vepřové kýty, cibule, sladká smetana, 1 žloutek, hladká mouka, citrónová šťáva, muškátový květ, sádlo, vývar z vepřových kostí, pepř, sůl.
Postup:
Májovky očistíme a nakrájíme na plátky, stejně jako vepřovou kýtu, kterou navíc naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádle v hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme vepřové plátky, osmahneme z obou stran, přidáme nakrájené májovky, chvíli podusíme, zalijeme vývarem (lze nahradit vodou a masoxem) a opět podusíme až do změknutí masa. Poté zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a žloutkem, ztlumíme plamen a mícháme až omáčka zhoustne do krémové konzistence. Na závěr ochutíme špetkou muškátového květu, citrónovou šťávou a opepříme.
Podáváme s knedlíkem.
Text a foto Dalibor Marounek.
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy