Kotlety na liškách
750g vepřových kotlet, 200 g lišek, 200g čerstvého hrášku, 2 červené cibule, hladká mouka, worcester, sádlo, pepř, sůl.
Postup:
Kotlety naklepeme na okrajích, nařízneme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran do měkka a poté je vyndáme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, lišky a mladý vyloupaný hrášek. Vše podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Omáčku zaprášíme moukou, ochutíme worcesterem, pepřem a solí. Na závěr vložíme nazpět kotlety a prohřejeme.
Podáváme z rýží.
Text a foto Dalibor Marounek
Houby vhodné pro recept:
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy