Kotlety na liškách
750g vepřových kotlet, 200 g lišek, 200g čerstvého hrášku, 2 červené cibule, hladká mouka, worcester, sádlo, pepř, sůl.
Postup:
Kotlety naklepeme na okrajích, nařízneme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran do měkka a poté je vyndáme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, lišky a mladý vyloupaný hrášek. Vše podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Omáčku zaprášíme moukou, ochutíme worcesterem, pepřem a solí. Na závěr vložíme nazpět kotlety a prohřejeme.
Podáváme z rýží.
Text a foto Dalibor Marounek
Houby vhodné pro recept:
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy