Kačenky v sýrové omáčce
500g kačenek, 500g smetany, 100g strouhaného eidamu, 50g taveného sýru, 100g šunky, 1cibule, máslo, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce bílého vína, muškátový květ, pepř, sůl.
Postup:
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nakrájené kačenky, podlijeme trochou vody, posolíme a dusíme do změknutí. Poté zalijeme houby smetanou, přidáme tavený sýr s nastrouhaným eidamem a mícháme až do doby než se sýry rozpustí. Omáčku, která by měla mít krémovou konzistenci, zahustíme moukou rozmíchanou ve 2dcl vody, ochutíme muškátovým květem, pepřem a bílým vínem. Nakonec přidáme najemno nakrájenou šunku.
Podáváme s těstovinami.
Text a foto: Dalibor Marounek
Foto postup:
Houby vhodné pro recept:
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy