Biftek s liškami
500g hovězí svíčkové, 200g lišek, 50g kapary, 1 cibule, mexická omáčka (Salsa ranchera), worcester, lžička másla, olej nebo sádlo, pepř, sůl.
Postup:
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme do druhého dne uležet. Druhý den bifteky opečeme na oleji nebo sádle z každé strany 5-6 minut. Poté je přendáme na talíře nebo mísu. Část výpeku slijeme a na zbytek v pánvi nasypeme nakrájené lišky, cibuli a nasekané kapary, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dusíme do změknutí a nakonec přidáme lžičku másla.
Na úplný závěr potřeme bifteky mexickou omáčkou a navršíme na ně podušené lišky.
Podáváme s bramborami nebo hranolkami.
Text a foto: Dalibor Marounek
Houby vhodné pro recept:
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Glucamedic | Horoskopy | Lunární Kalendář | Calendar | Astro-Seek | Další odkazy