Biftek s liškami
500g hovězí svíčkové, 200g lišek, 50g kapary, 1 cibule, mexická omáčka (Salsa ranchera), worcester, lžička másla, olej nebo sádlo, pepř, sůl.
Postup:
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme do druhého dne uležet. Druhý den bifteky opečeme na oleji nebo sádle z každé strany 5-6 minut. Poté je přendáme na talíře nebo mísu. Část výpeku slijeme a na zbytek v pánvi nasypeme nakrájené lišky, cibuli a nasekané kapary, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dusíme do změknutí a nakonec přidáme lžičku másla.
Na úplný závěr potřeme bifteky mexickou omáčkou a navršíme na ně podušené lišky.
Podáváme s bramborami nebo hranolkami.
Text a foto: Dalibor Marounek
Houby vhodné pro recept:
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy