Bělolanýž na slanině
300g bělolanýže, 100g slaniny, 1 nožička maďarské klobásy, 1 větší cibule, pepř, sladká paprika, sůl.
Postup:
Bělolanýž oloupeme a nakrájíme na 5 mm plátky, slaninu nakrájíme na proužky, cibuli a klobásu na kolečka. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, klobásu, bělolanýž a opékáme 10 minut. Během přípravy pokrm mícháme a obracíme. Na závěr dochutíme solí a pepřem, hotovou směs přendáme na talíř, posypeme červenou paprikou, ozdobíme bylinkami (můžeme přidat i feferonky) a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.
Poznámka: Jedná se o starý pastýřský recept. Využití bělolanýžů je známé spíše jako koření do pokrmů.
Autor: Dalibor Marounek
-
Fotografie pro publikování
Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání. -
Fotografie pro osobní potřebu
Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.
Odkazy: Atlas hub | Otrava houbami | Hlíva ústřičná | Tapety | Recepty | Horoskopy | Lunární Kalendář | Mapa EU | Další odkazy