Úvodní strana > Houby > Recepty > Rizoto s chřestem a žampiony

Rizoto s chřestem a žampiony

Rizoto s chřestem a žampiony
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Rizoto s chřestem a žampiony

Ingredience:
300g dlouhozrnné rýže, 150g šunky prosciutto, 150g žampionů, 50g sýru na strouhání, 200g zeleného chřestu, 1červená paprika, svazek jarní cibulky, olivový olej, pepř, sůl.

Postup:
Chřest nakrájíme na 3cm velké špalíčky, přičemž špičky odřízneme a využijeme je později. Nakrájený chřest povaříme a špičky přidáme až minutu před koncem, tak aby se nerozvařily a zůstaly krásně křupavé. Poté chřest scedíme a dáme stranou. Na olivovém oleji ve vysoké pánvi podusíme nakrájenou jarní cibulku včetně natě, přidáme pokrájené žampiony, šunku, papriku a vše dusíme do změknutí. Po odpaření vody přidáme uvařenou a propranou rýži, promícháme, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Rizoto na talíři posypeme jemně strouhaným sýrem.

Text a foto: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

pečárka císařská

(Agaricus augustus)

  • Fotografie pro publikování

    V případě zájmu o publikování fotografií můžete použít formulář - Objednávka nebo e-mail.

  • Fotografie pro osobní potřebu

    Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít pro soukromé účely. Jedinou podmínkou je, že se jedná o neveřejné použití. Cena je dobrovolná - stanovte ji podle svých možností a vlastního uvážení. Peníze můžete poslat na účet č.: 213637566 / 0600. Za jakoukoliv částku Vám děkuji. Jiří Bohdal
Objednávka
Ceník | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.