Úvodní strana > Houby > Recepty > Ragú ze smržů s chřestem

Ragú ze smržů s chřestem

Ragú ze smržů s chřestem
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Ragú ze smržů s chřestem

Ingredience:
300g chřestu, 300g smržů, 100g šunky, 5 lžic suchého bílého vína, máslo, 3dl sladké smetany, hladká mouka, pepř, sůl.

Postup:
Smrže rozpůlíme, opláchneme vodou, necháme okapat a podusíme na másle až do jejich změknutí. Během dušení podlijeme několika lžícemi suchého bílého vína. Podušené smrže zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, promícháme a krátce na mírném plameni povaříme až omáčka zhoustne a má krémovou konzistenci. Ochutíme pepřem, solí a přidáme nasekanou šunku. Uvařený chřest položíme na talíř, konce ovineme plátkem šunky a zalijeme připraveným ragú ze smržů.

Jako přílohu volíme opečené brambory nebo plátky opečené bagety.

Text a foto: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

smrž

(Morchella)

smrž obecný

(Morchella esculenta)

smrž jedlý

(Morchella vulgaris)

  • Fotografie pro publikování

    Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání.

  • Fotografie pro osobní potřebu

    Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 1059450/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Objednávka
Ceník | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.