Úvodní strana > Houby > Recepty > Tatarský biftek ze syrovinek

Tatarský biftek ze syrovinek

Tatarský biftek ze syrovinek
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Tatarský biftek ze syrovinek

Ingredience:
500g ryzce syrovinky, vejce (pouze žloutky), 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce kečupu, 1 lžička sojové omáčky, cibule, pažitka, petrželka, pepř, sůl.

Postup:
Mladé plodnice ryzce syrovinky očistíme, překrojíme na čtvrtiny a v syrovém stavu rozemeleme na masovém strojku. K umletým houbám přidáme kečup, sojovou omáčku, worcester, pepř, sůl a dobře promícháme. Ze směsí vytvarujeme na talíři bochánky, v jejichž středu vyhloubíme důlek, do kterého nalijeme vaječný žloutek. Na závěr ozdobíme talíř najemno nakrájenou cibuli s pažitkou a bochánky přizdobíme petrželkou.

Podáváme s křupavými topinkami potřenými česnekem.

Autor: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

ryzec syrovinka

(Lactarius volemus)

  • Fotografie pro publikování

    V případě zájmu o publikování fotografií můžete použít formulář - Objednávka nebo e-mail.

  • Fotografie pro osobní potřebu

    Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít pro soukromé účely. Jedinou podmínkou je, že se jedná o neveřejné použití. Cena je dobrovolná - stanovte ji podle svých možností a vlastního uvážení. Peníze můžete poslat na účet č.: 213637566 / 0600. Za jakoukoliv částku Vám děkuji. Jiří Bohdal
Objednávka
Ceník | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.