Úvodní strana > Houby > Recepty > Sírovec na kari

Sírovec na kari

Sírovec na kari
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Sírovec na kari

Ingredience:
500g sírovce žlutooranžového, 1l kuřecího vývaru, cibule, máslo, sladká smetana, hladká mouka, 1 lžíce kari, pepř, sůl.

Postup:
Mladé plodnice sírovce nakrájíme na kostičky a uvaříme do změknutí v osolené vodě. Poté kostičky hub scedíme a necháme okapat.V hrnci na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme scezené houby, zalijeme kuřecím nebo jiným vývarem ( může být i masox) a ještě 5 minut povaříme. Rozděláme hladkou mouku se smetanou, ztlumíme plamen a vmícháme do vývaru. Po zhoustnutí omáčky do krémové konzistence přidáme kari a dochutíme pepřem a solí.

Podáváme s rýží,knedlíkem nebo těstovinami.

Text a foto Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

sírovec žlutooranžový

(Laetiporus sulphureus)

  • Fotografie pro publikování

    V případě zájmu o publikování fotografií můžete použít formulář - Objednávka nebo e-mail.

  • Fotografie pro osobní potřebu

    Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít pro soukromé účely. Jedinou podmínkou je, že se jedná o neveřejné použití. Cena je dobrovolná - stanovte ji podle svých možností a vlastního uvážení. Peníze můžete poslat na účet č.: 213637566 / 0600. Za jakoukoliv částku Vám děkuji. Jiří Bohdal
Objednávka
Ceník | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.