Úvodní strana > Houby > Recepty > Sírovec na kari

Sírovec na kari

Sírovec na kari
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Sírovec na kari

Ingredience:
500g sírovce žlutooranžového, 1l kuřecího vývaru, cibule, máslo, sladká smetana, hladká mouka, 1 lžíce kari, pepř, sůl.

Postup:
Mladé plodnice sírovce nakrájíme na kostičky a uvaříme do změknutí v osolené vodě. Poté kostičky hub scedíme a necháme okapat.V hrnci na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme scezené houby, zalijeme kuřecím nebo jiným vývarem ( může být i masox) a ještě 5 minut povaříme. Rozděláme hladkou mouku se smetanou, ztlumíme plamen a vmícháme do vývaru. Po zhoustnutí omáčky do krémové konzistence přidáme kari a dochutíme pepřem a solí.

Podáváme s rýží,knedlíkem nebo těstovinami.

Text a foto Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

sírovec žlutooranžový

(Laetiporus sulphureus)

Pravidla použití fotografií
Online fotografie | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.