Úvodní strana > Houby > Recepty > Bělolanýž na slanině

Bělolanýž na slanině

Bělolanýž na slanině
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Bělolanýž na slanině

Ingredience:
300g bělolanýže, 100g slaniny, 1 nožička maďarské klobásy, 1 větší cibule, pepř, sladká paprika, sůl.

Postup:
Bělolanýž oloupeme a nakrájíme na 5 mm plátky, slaninu nakrájíme na proužky, cibuli a klobásu na kolečka. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, klobásu, bělolanýž a opékáme 10 minut. Během přípravy pokrm mícháme a obracíme. Na závěr dochutíme solí a pepřem, hotovou směs přendáme na talíř, posypeme červenou paprikou, ozdobíme bylinkami (můžeme přidat i feferonky) a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

Poznámka: Jedná se o starý pastýřský recept. Využití bělolanýžů je známé spíše jako koření do pokrmů.

Autor: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

bělolanýž obecný

(Choiromyces meandriformis)

Pravidla použití fotografií
Online fotografie | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.