Úvodní strana > Houby > Recepty > Bělolanýž na slanině

Bělolanýž na slanině

Bělolanýž na slanině
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Bělolanýž na slanině

Ingredience:
300g bělolanýže, 100g slaniny, 1 nožička maďarské klobásy, 1 větší cibule, pepř, sladká paprika, sůl.

Postup:
Bělolanýž oloupeme a nakrájíme na 5 mm plátky, slaninu nakrájíme na proužky, cibuli a klobásu na kolečka. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, klobásu, bělolanýž a opékáme 10 minut. Během přípravy pokrm mícháme a obracíme. Na závěr dochutíme solí a pepřem, hotovou směs přendáme na talíř, posypeme červenou paprikou, ozdobíme bylinkami (můžeme přidat i feferonky) a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

Poznámka: Jedná se o starý pastýřský recept. Využití bělolanýžů je známé spíše jako koření do pokrmů.

Autor: Dalibor Marounek





Houby vhodné pro recept:

bělolanýž obecný

(Choiromyces meandriformis)

  • Fotografie pro publikování

    V případě zájmu o publikování fotografií můžete použít formulář - Objednávka nebo e-mail.

  • Fotografie pro osobní potřebu

    Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít pro soukromé účely. Jedinou podmínkou je, že se jedná o neveřejné použití. Cena je dobrovolná - stanovte ji podle svých možností a vlastního uvážení. Peníze můžete poslat na účet č.: 213637566 / 0600. Za jakoukoliv částku Vám děkuji. Jiří Bohdal
Objednávka
Ceník | Kontakt
Houbařské přednášky:
Houbařské přednášky

  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.